Változtatnál a külsődön?Akkor olvasd el ezt!

2016-07-13 17:19

Mesterfodrászok egyöntetű véleménye szerint minden gyönyörű frizura alapja a jó vágás, amely a megfelelően kiválasztott hajszínnel együtt kiemeli az arcunkat. Egy profi fodrász vagy stílustanácsadó segítségével megtalálhatjuk a hozzánk illő frizurát, előtte azonban mindenképpen érdemes végiggondolni hajunk típusát, mennyiségét, aktuális állapotát, arcunk formáját, korunkat, személyiségünket és persze munkahelyünk, környezetünk elvárásait. Vajon milyen frizurát érdemes választani az arcformánkhoz?Ovális

Ennél az arcformánál az állkapocs éppen csak szélesebb, mint a homlok vonala - ha ilyen az arcformád, szerencsés vagy, mert szinte minden hajhossz jól áll neked. Kerüld az arcodba lógó tincseket, mert ezek csak elrontják a tökéletes arcformádat - próbálj ki egy hátrafésült, vagy középen elválasztott fazont. A hullámokkal még jobban kiemelheted szabályos vonásaidat.

Téglalap

Ennél az arctípusnál az állkapocs körülbelül ugyanolyan széles, mint a homlok. Kerüld a túl hosszú hajat, inkább a rövid, vagy középhosszú fazonok előnyösek a számodra. Egy finom frufruval elvehetsz az arcod hosszából. Az oldalt dúsabb tincsekkel finomíthatsz a vonásaidon, így a lépcsőzetes vágás, vagy a hullámos hajvégek is előnyösek a számodra.

Szív alakú

A szív alakú fejforma a háromszög ellentéte - vagyis a homlok széles, az áll pedig keskenyebb. Számodra a hosszabb fazonok előnyösek, ha mégis levágatnád a hajad, maradj a bubi fazonnál, ami az álladra tereli a figyelmet. Egy egyenes vonalú frizurával is tompíthatod a homlokod hangsúlyosságát. Ajánlatos a szemöldökig érő frufru is.

Háromszög

Ha az arcod háromszög alakú, az állad és az állkapcsod szélesebb, míg a homlokod keskenyebb. A rövidebb frizurák kifejezetten előnyösek számodra, ha néhány laza hullámmal a fejtetőn dúsabbá teszed a hajadat, azzal tovább közelíthetsz az egyensúly felé. Ne lógjon a hajad az arcodba, hagyd, hogy a figyelem a szemedre terelődjön.

Négyzet

Ezt az arcformát karakteres áll jellemzi, az arc hossza és szélessége nagyjából egyforma. A középhosszú haj kifejezetten előnyös számodra, de kerüld a nagyon rövid hajakat. Néhány könnyű hullámmal finomíthatsz az arcod szögletességén, ahogy egy nem túl hangsúlyos oldalfrufruval is. Hosszabb haj esetén jól áll a váll alá érő hullámos frizura vagy a lazán félreeső hosszabb frufru.

Kerek

Ha az arcod kerek, a legszélesebb pontja valahol a füleiddel egy vonalban van, szélessége és magassága nagyjából egyforma, de a négyzetes arccal ellentétben a vonásaid finomabbak. A rövid hajak kifejezetten jól állnak neked, különösen, ha a fejtetőn meg vannak emelve, ez ugyanis nyújtja az arcodat. Rövid hajat csak akkor hordj, ha van időd mindig göndöríteni, vagy enyhén tupírozni, hogy ne lapuljon le.