Masszázs

Hohmann József vagyok, szakmámat tekintve masszőr.

Több éve végeztem el a gyógy – és sportmasszőr képzést, tudásomat pedig kórházakban és sportolók (főleg focisták, küzdősportolók és testépítők) körében gyarapítottam. Azóta is sokat képzem magam mind elméleti, és mind gyakorlati téren, hogy a legszínvonalasabb kezelést, és életmódbeli tanácsokat adhassam a páciensek számára.

 

Röviden a masszázsról:

A hétköznapi tennivalók a legkülönbözőbb módon károsíthatják mozgásrendszerünk egészségét, legyen az fizikai, vagy számítógépes munka, hosszantartó autóvezetés, vagy helytelenül végzett sporttevékenység. Ezenfelül idesorolhatjuk az otthoni rutin jellegű tevékenységeinket is, mint például munka a konyhában, kertben, vagy a hosszas pihenés a televízió és számítógép előtt. Amennyiben kisgyermek van környezetünkben, a velük való játék és emelgetésük is próbára teszik szervezetünket.

Egyes izmaink (főleg nyak, hát és deréktájékon) folyamatos tehernek vannak kitéve. Megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás hiányában ezek bemerevednek és görcsössé válhatnak, melyek következményeként további fájdalmak sugározhatnak a test számos pontja felé.

Rendszeres masszázzsal és mozgással ezek az izmok lazíthatók, így nemcsak helyi, de ezekkel összefüggő panaszokat is megszüntethetünk. Eddigi tapasztalatom az, hogy sokan már a fájdalom bekövetkezésekor keresnek fel. Fontosnak tartom, hogy a masszázst inkább szervezetünk egészségének megőrzése céljából vegyük igénybe, mint a már meglévő panaszok kezelésére. A probléma megelőzése, a prevenció sokkal könnyebb és kellemesebb, mint a rehabilitáció.

Mindemellett a rendszeres masszázs serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, és nem utolsó sorban kellemes kikapcsolódást nyújt a fárasztó napok után.

Bárhogy is legyen, panaszokkal vagy nélkülük, forduljanak hozzám bizalommal!